Achtergrond
Cloud biedt vooral oude wijn in nieuwe zakken

Geschreven door Justin Doornekamp

De cloud is helemaal niet zo spannend

De cloud is er om te blijven. Zoveel is duidelijk. Maar het zal voor bedrijven even wennen zijn om zich eraan over te geven. Zij moeten op een andere manier invulling geven aan informatisering en mogelijk de manier waarop werknemers werken.

Toch zijn de veranderingen binnen een organisatie na opname van de cloud helemaal niet zo schokkend. De cloud biedt vooral oude wijn in nieuwe zakken. "Een andere invulling van nieuwe mogelijkheden."

Revolutionair is de cloud niet. Eerder evolutionair. De cloud zal nooit de strategie van een onderneming omgooien, hoogstens zal de manier waarop de onderneming een tactische invulling geeft aan het business model iets veranderen. "Wanneer een koeriersbedrijf met een motor van A naar B rijdt, dan heeft de onderneming een bepaalde mobiliteitsstrategie," zegt voormalig CIO Ton Arrachart van internationaal aannemersbedrijf Van Oord DMC. "Maar er verandert niets aan die strategie als het bedrijf in plaats van een conventionele motor ineens kiest voor een elektrische variant. Zo zie ik de overstap naar de cloud ook," aldus Arrachart.

Kleine veranderingen

Vooral op kleinere schaal zijn er veranderingen merkbaar door de komst van de cloud, ziet CIO Rob Keemink van ROC Amsterdam. "Het verschil is vooral dat software niet meer on-premise draait, maar bij een externe partij. Daarnaast belast data niet meer de opslagcapaciteit van onze organisatie, maar neemt de cloudleverancier die beperking weg."

De primaire taken van een IT-afdeling zijn daarmee niet veranderd. IT is nog steeds vooral bezig met het op peil houden van de informatiebehoeften binnen een onderneming. Alleen nemen cloudleveranciers nu een deel van het werk uit handen, waardoor het kostenplaatje van een organisatie wijzigt, zien de CIO's. Zo zal een groot deel van het IT-budget nu opgaan aan operationele kosten, zoals het beheren van informatiesystemen en wat minder aan investeringen in vernieuwingsprojecten. "IT gaat bottom line meer kosten, nu je er externe diensten bij betrekt. Daar moeten ondernemingen aan wennen," aldus Arrachart. "Maar je krijgt er ook wat voor terug."

Flexibiliteit

Een onderneming wordt (afgezien van de afhankelijkheid van een cloudleverancier) wel flexibeler doordat iedereen, ongeacht locatie of device, toegang heeft tot informatiesystemen. Werknemers kunnen sneller en adequater de informatie opvragen die zij nodig hebben. "Zeker in een internationaal opererende onderneming is toegang tot en het delen van informatie belangrijk," zegt Arrachart.

Een organisatie moet ook flexibeler worden. In het verleden heeft Microsoft al een paar keer ineens de look en feel van Office 365 veranderd. Wat moet je dan als organisatie? Deze moet zich aanpassen en flexibel opstellen. Arrachart: "Over dit soort zaken en de impact daarvan moet een CIO constant zijn stakeholders informeren. Op wijzigingen in software moet je als organisatie vervolgens goed in kunnen spelen."

Verschuiving personeel

De komst van de cloud kan wel een grotere rol spelen in een verschuiving binnen het personeel, ziet Keemink. Voor ROC Amsterdam, een overkoepelende organisatie bestaande uit ROC Amsterdam, ROC Flevoland en het voortgezet onderwijs van Amsterdam, betekende de komst van de cloud dat maar liefst acht serverbeheerders niet meer nodig waren. Zij pakken nu andere taken binnen de IT van de scholengemeenschap op. "Deze IT'ers richten zich nu bijvoorbeeld op projectleiding, functioneel beheer of SharePoint," zegt Keemink. "De totale bezetting van de IT-afdeling blijft gelijk."

Aanpassen aan de cloud

De cloud verandert een onderneming dus slechts een klein beetje. Volgens Arrachart moet een organisatie zich juist aanpassen aan de mogelijkheden van de cloud en niet andersom. Het gaat niet om de wijze waarop je software, hardware of een infrastructuur naar je hand zet, maar de wijze waarop je gebruik maakt van wat leveranciers je al te bieden hebben. "Ik zou met een Ferrari de vangrail inrijden, terwijl Verstappen er meerdere rondjes mee kan rijden. Dat zegt niets over de Ferrari, maar over de competentie om met zo'n auto om te gaan. Dat geldt ook voor cloudoplossingen."

Grotere keuzevrijheid

Het is volgens de CIO's moeilijk te beoordelen of werknemers anders zijn gaan werken door de komst van de cloud. Wel ziet Arrachart dat de keuzevrijheid van werknemers in het optimaliseren van hun werk, groter is geworden. Bijvoorbeeld door werknemers de keuze te geven op welk apparaat of met welke applicaties zij willen werken. Niet langer zijn zij beperkt door hun pc, maar als gevolg van 'consumerization' zijn ze ook prima instaat zelf te kiezen wanneer en waar zij op hun iPad of smartphone willen werken. "Timmerlieden ga je ook niet voorschrijven welke hamer zij voor allerlei klussen moeten gebruiken."

Werknemers dit soort keuzes laten maken: is dat wel verstandig? Arrachart ziet geen problemen, maar voordelen. Mensen maken hun eigen beslissing en kiezen en accepteren daarmee dat aan die beslissingen ook beperkingen zitten. "Je moet enkel voorkomen dat mensen een financiƫle drijfveer gebruiken om irrationele keuzes te maken. Dat ze keuzes maken voor bepaalde software omdat er een laag prijskaartje aan hangt, maar dat de software tegelijk helemaal niet duurzaam is."

De komst van de cloud lijkt organisaties volgens CIO's niet af te schrikken, omdat continue veranderingen in IT er nu eenmaal bij horen. "Het IT van vijf jaar geleden is niet meer het IT van nu. Meegaan met verandering is de makkelijkste manier om nieuwe technologieƫn als de cloud in je voordeel te gebruiken," aldus Keemink.

"The only constant is change", is dus de constatering. En we weten allemaal sinds Darwin wat dat betekent: "Het is niet de sterkste van een soort die overleeft, ook niet de intelligentste. Wel degene die zich het beste aan veranderingen kan aanpassen."